100-års projektet godt på vej

I dag er det præcis 60 år siden, den første færge anløb færgelejet i Rødbyhavn på den nyåbnede ”Fugleflugtlsinje” mellem Puttgarden og Rødbyhavn. Færgeruten markerede det første skridt på vejen mod at skabe en sammenhængende korridor mellem Skandinavien og resten af Europa, og den var et nærmest revolutionerende nybrud for europæisk transportinfrastruktur.

Allerede i 1930’erne blev der imidlertid tegnet visionære streger efter lineal hen over Europakortet fra Hamburg til Stockholm, og fra start var visionen faktisk en fast forbindelse mellem Femern og Lolland.

Når Femerntunnelen åbner har den været næsten 100 år undervejs. Og den vil stå i hvert fald de næste 120. Store idéer tager lang tid at realisere – men de holder også længe.

Tak for at læse med, tak for at invitere indenfor og rigtig god weekend.

Bernt Hertz Jensen
Redaktør

FLC-selskab lander overskud på 50 milliarder kroner

Franske Vinci, der er langt det største selskab i FLC-konsortiet, har offentliggjort årsregnskab. Entreprenør- og koncessionsgiganten har omsat for næsten 459 milliarder kroner i 2022.

Samarbejde mellem bådebyggere og smede gav Femern-ordrer

Sommetider gør størrelsen bare en forskel. Bredgaard Steel ApS er et skoleeksempel på, hvorfor det kan være en god idé for to virksomheder at slå sig sammen for at få Femern-opgaver.

Kampesten i skoen – og på ministerens bord

Femern A/S har lige nu ikke noget bud på, hvor de 150.000 tons sten, der skal genskabe revet ved Sagas Banke, skal komme fra. Danmarksdemokraternes transportordfører vil nu tage sagen op med transportministeren.

Svært at finde 150.000 tons kampesten til nyt stenrev

Femern A/S er i markedet for at skaffe 150.000 tons kampesten til at etablere 42,5 hektar rev. Men stenene kan ikke fiskes op fra havbunden, og de må ikke komme fra stenbrud. Og hvor skal de så komme fra?

Femern A/S søger leverandør af sten til rev

Femern A/S skal etablere nye rev ud for Femern til erstatning for den natur, der går tabt ved etableringen af Femernforbindelsen. Nu leder statens bygherreselskab efter en leverandør af en ordentlig bunke sten.

Vikarbureau siger fra overfor løndumping og trækker sig fra Femernprojektet

BlueCollar A/S ønsker ikke at rekruttere udenlandske arbejdere til Femern-projektet, da de lønninger, som arbejderne er blevet tilbudt af FLC’s underleverandører, ikke lever op til vikarbureauets krav.

FLC afviser løndumping fra udenlandsk arbejdskraft

FLC kan ikke nikke genkendende til den kritik, som vikarbureauet Bluecollar kommer med, om, at nogle FLC-underleverandører opererer på kanten af løndumping.

Andreas fra FLC er Danmarks bedste procesoperatør-elev

Andreas Madsen, der er i lære som procesoperatør hos Femern Link Contractors (FLC), vandt sammen med sit hold DM i Skills.

Danmark klar til tredoblet trafik med godstog fra Sverige

Der er tilstrækkelig kapacitet på det danske jernbanenet, selv hvis trafikken med godstog over Øresund skulle stige med 200 – 300 procent.

Lykke Friis moderator til Fehmarnbelt Days 2023

Årets Fehmarnbelt Days afholdes i Rødbyhavn til juni i år. Supereuropæeren Lykke Friis skal være moderator til konferencedagen.

12 anbefalinger til bæredygtig bygge-/anlægsbranche

Hvis det skal lykkes at skabe et bæredygtigt byggeri, skal bygherrer, ingeniører, arkitekter, entreprenører, materialeleverandører og driftsherrer samarbejde på tværs. Molio og ConTech Lab har 12 gode idéer.

Ledige job