FB Suppliers vil udvide reviret

Når der torsdag den 30. marts er generalforsamling i foreningen FB Suppliers, så lægger bestyrelsen op til, at foreningens vedtægter skal ændres, så FB Suppliers i fremtiden kan interessere sig for større infrastrukturprojekter i hele Danmark.

Større infrastrukturprojekter i Danmark
I formålsbestemmelsen er der flere steder henvist til, at Foreningen har til formål at virke i forhold til andre større projekter med videre ”i og omkring Region Sjælland”. Bestyrelsen foreslår, at denne geografiske begrænsning af foreningens virke udgår, således at foreningen kan virkeliggøre foreningens formål uden nogen former for geografiske begrænsninger. Foreningen vil primært arbejde for blandt andet at synliggøre og markedsføre medlemsvirksomhederne i relation til større infrastrukturprojekter i Danmark. I forhold til Femern-projektet er det relevant for Foreningen at markedsføre medlemsvirksomheders kompetencer og kapaciteter på den tyske side, skriver bestyrelsen i sine bemærkninger til dagsordenspunktet om vedtægtsændringerne.

Godt 130 virksomheder
FB Suppliers er en netværksforening for underleverandører til Femernprojektet. Foreningen holder til i Rødbyhavn og har i skrivende stund godt 130 medlemmer. FB Suppliers blev stiftet i 2015.

Mød de nye i klassen
Til generalforsamlingen i FB Suppliers vil der være op- og indlæg fra blandt FLC’s indkøbsansvarlige og de ”nye i klassen” – Femern System Contractors og Elecnor, der skal stå for henholdsvis tekniske installationer i tunnelen og den nye transformerstation, der skal opføres i Rødbyhavn.

Tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, gæster også generalforsamlingen med et oplæg om lærlinge og elever i bygge- og anlægsbranchen generelt og på Femern-projektet i særdeleshed.

Bæredygtighed i Femern A/S
Det statslige bygherreselskab bag Femernforbindelsen, Femern A/S, vil også være med på generalforsamlingen med et oplæg om deres arbejde med bæredygtighed i projektet.