Erhvervslivet flokkes om nyt badehotel

Hages Badehotel i Rødbyhavn åbnede for de første værelser i januar, og Sydlollands nye badehotel er kommet forrygende fra start.

– Vi har en stor søgning fra både erhvervsfolk og almindelige turister. Vi kører flere dage om ugen med en belægning på 100 procent, siger hotelchef Rikke Lohse.

Særligt nærheden til tunnelprojektet i Femern Bælt giver stor efterspørgsel på værelser til de mange white collar-ansatte.

– Hovedparten af de erhvervsfolk, vi har boende, er folk, der har relation til Femern-projektet. Vi har faste firmaaftaler med nogle af de store konsortier. Men vi har også rigtig mange underleverandører boende, siger Rikke Lohse.

Tæt på fuld drift
Siden januar er der løbende åbnet op for flere og flere værelser i takt med, at de er blevet klar til overnatning. Lige nu mangler omkring 20 værelser ud af de i alt 124 værelser, som næsten er klar til at blive taget i brug.

– Vi er tæt på at være i fuld drift på vores værelser inden for de næste tre uger, siger hotelchefen.

Og efterspørgslen er da også så stor, at virksomheder ligefrem venter på, at de sidste værelser bliver klar.

– Vi har også nogle, vi ikke har plads til, men som står og venter på at få en aftale med os, når vi kan tage de sidste værelser i brug, siger Rikke Lohse.

Skal være plads til turister
De mange firmaaftaler må dog ikke fylde så meget, at der ikke også er plads til turister.

– Hvis vi ville, kunne vi leje værelserne ud til firmaer fuldtid de næste år, men det har vi besluttet, at vi ikke vil. Vi vil både være et hotel til turister og til erhvervsfolk. Vi kan godt lide skiftet i, at vi hen over ugen har rigtig mange erhvervsfolk boende, og at vi i weekenden har turister boende. Så har vi selvfølgelig også erhvervsfolk, der bor her hele ugen, fortæller Rikke Lohse.

Pres på mødefaciliteter
Med den store interesse fra erhvervslivet er der allerede pres på hotellets mødefaciliteter.

– Vi er i gang med at kigge på mulighederne for at udbygge konferencefaciliteterne, så vi kan tilbyde endnu flere til kurser og konferencer, siger hotelchefen.

Hages Badehotel er også i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på udearealerne, hvor swimmingpool og sauna forventes at kunne tages i brug om en uges tid. Derudover er etableringen af parkeringspladsen i sidste fase, ligesom anlægsgartnere er ved at etablere den sidste beplantning.

Hages Badehotel er tegnet af arkitektfirmaet Miami Arc og drives af Hotels Holding ApS

Hotellet er bygget som lave hytter på pæle, så naturen nedenunder kan vokse op omkring hotellet og påvirkes mindst muligt.