Fra august 2024 vil Maribo Gymnasium tilbyde den internationale Linje "Global Studies", og det bliver vel modtaget fra FTC-konsortiet.

Fra august 2024 vil Maribo Gymnasium tilbyde den internationale Linje "Global Studies", og det bliver vel modtaget fra FTC-konsortiet. Arkivfoto: Palle Nevad Frandsen

International linje på Maribo Gymnasium vækker glæde i Femern-konsortium

En ny international linje på Maribo Gymnasium skal gøre det lettere for de mange udenlandske medarbejdere på Femern-projektet at tage familien med til Danmark. Det spanske teknik-konsortium FTC jubler over det nye tilbud.

Der bliver brug for struktører i hobetal, når først støbearbejdet med tunnelelementerne til Femerntunnelen for alvor kommer i gang senere i år. Men der er ikke mange, der vælger uddannelsen, og det kan blive et problem.

Der bliver brug for struktører i hobetal, når først støbearbejdet med tunnelelementerne til Femerntunnelen for alvor kommer i gang senere i år. Men der er ikke mange, der vælger uddannelsen, og det kan blive et problem. Arkivfoto: Bernt Hertz Jensen

Struktøruddannelse i frit fald

I januar i år startede bare 247 elever på erhvervsuddannelsen til struktør. Det er tilbagegang på over 35 procent i forhold til januar 2022. Det truer den grønne omstilling og de planlagte infrastrukturprojekter.

I 2012 blev 94.000 optaget på en erhvervsuddannelse. Sidste år lød det tal på blot 64.000. Hos Dansk Erhverv mener man, at det blot viser behovet for handling og tiltag på området.

I 2012 blev 94.000 optaget på en erhvervsuddannelse. Sidste år lød det tal på blot 64.000. Hos Dansk Erhverv mener man, at det blot viser behovet for handling og tiltag på området. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Erhvervsuddannelserne bløder elever

I 2022 begyndte 64.000 elever på en erhvervsuddannelse. Det er det laveste antal i mere end ti år. Samtidig er det kun seks ud af ti elever, der starter på en erhvervsuddannelse, der gør uddannelsen færdig.