En 18 kilometer lang tunnel med fire rør kræver grundig forberedelse fra beredskabet. Det er dog i første omgang en model af tunnelen og legetøjsbiler, der bliver brugt til formålet hos Lolland-Falster Brandvæsen.

En 18 kilometer lang tunnel med fire rør kræver grundig forberedelse fra beredskabet. Det er dog i første omgang en model af tunnelen og legetøjsbiler, der bliver brugt til formålet hos Lolland-Falster Brandvæsen. Foto: Bernt Hertz Jensen.

Brandvæsenet er gået i Femern-træning

Forberedelserne er i fuld gang hos Lolland-Falster Brandvæsen, så alle mand er klar, når tunnelen åbner. En delegation har netop været på studietur i Schweiz for at lære af erfaringerne fra alpelandet.

Denne lidt overmodige fyr kan ikke få håndtaget til at makke ret, så der tages det store værktøj i brug. Men sekunder efter er han begravet under en bunke jern, der er faldet ned på ham, fordi han har hamret løs på lågen. Videoen forklarer, at en række dårlige og farlige beslutninger har ført til arbejdsulykken: ”Det ER kun tegnefilmsfigurer, der kan finde på sådan noget, ikk?”, spørger speakeren retorisk.

Denne lidt overmodige fyr kan ikke få håndtaget til at makke ret, så der tages det store værktøj i brug. Men sekunder efter er han begravet under en bunke jern, der er faldet ned på ham, fordi han har hamret løs på lågen. Videoen forklarer, at en række dårlige og farlige beslutninger har ført til arbejdsulykken: ”Det ER kun tegnefilmsfigurer, der kan finde på sådan noget, ikk?”, spørger speakeren retorisk. Foto: FLC

Adgang til Danmarks største anlægsprojekt kræver sikkerhedskursus

Man bliver ikke bare uden videre lukket ind på Femernprojektets byggeplads. Først skal man igennem et intensivt sikkerhedskursus. FemernReport sendte en reporter på skolebænken i Rødbyhavn.

Den danske regering vil bruge 1,3 milliarder kroner på at forbedre arbejdsmiljøet. Blandt andet skal Arbejdstilsynet have en fast bevilling på finansloven.

Den danske regering vil bruge 1,3 milliarder kroner på at forbedre arbejdsmiljøet. Blandt andet skal Arbejdstilsynet have en fast bevilling på finansloven. Arkivfoto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Højeste antal dødsulykker i ti år

2022 satte en kedelig trist rekord. Antallet af dødsulykker på arbejdspladser var det højeste i ti år. Byggeriet og transportsektoren er de farligste steder at arbejde. Flere penge skal nu sikre, at reglerne bliver overholdt.

Kaptajn Michael Skeller Andersen på kommandobroen på hybridfærgen Prinsesse Benedikte. De orange områder i den øvre højre side af radarskærmen er der, hvor FBC i øjeblikket arbejder ud for Puttgarden.

Kaptajn Michael Skeller Andersen på kommandobroen på hybridfærgen Prinsesse Benedikte. De orange områder i den øvre højre side af radarskærmen er der, hvor FBC i øjeblikket arbejder ud for Puttgarden. Foto: Bernt Hertz Jensen

Kommende konkurrenter samarbejder i godt naboskab

Med op imod 35.000 årlige færgeture klos op ad Nordeuropas største anlægsarbejde, så skal der koordineres og tages hensyn. Scandlines sætter stor pris på samarbejdet med den kommende konkurrent på Femern Bælt.