Råstoffer som grus og sten fra danske grusgrave er efterhånden en mangelvare – især på Sjælland. Alligevel vil Region Sjælland ikke revidere den gældende råstofplan.

Råstoffer som grus og sten fra danske grusgrave er efterhånden en mangelvare – især på Sjælland. Alligevel vil Region Sjælland ikke revidere den gældende råstofplan. Arkivfoto: Roskilde Sten og Grus.

Sjællandske entreprenører skal køre længere efter råstoffer

Flere grusgrave på Sjælland er ved at være udtømte, og der er stort pres på ressourcerne. Alligevel vil Region Sjælland ikke revidere råstofplanen, og det kan føre til længere transporttid og mere import.

Femern A/S har allerede hevet disse 60 tons sten op fra havbunden i forbindelse med udgravningen af tunnelrenden. Men 150.000 tons kampesten bliver svære at finde

Femern A/S har allerede hevet disse 60 tons sten op fra havbunden i forbindelse med udgravningen af tunnelrenden. Men 150.000 tons kampesten bliver svære at finde. Arkivfoto: Birgitta Andersen

Svært at finde 150.000 tons kampesten til nyt stenrev

Femern A/S er i markedet for at skaffe 150.000 tons kampesten til at etablere 42,5 hektar rev. Men stenene kan ikke fiskes op fra havbunden, og de må ikke komme fra stenbrud. Og hvor skal de så komme fra?