Fra august 2024 vil Maribo Gymnasium tilbyde den internationale Linje "Global Studies", og det bliver vel modtaget fra FTC-konsortiet.

Fra august 2024 vil Maribo Gymnasium tilbyde den internationale Linje "Global Studies", og det bliver vel modtaget fra FTC-konsortiet. Arkivfoto: Palle Nevad Frandsen

International linje på Maribo Gymnasium vækker glæde i Femern-konsortium

En ny international linje på Maribo Gymnasium skal gøre det lettere for de mange udenlandske medarbejdere på Femern-projektet at tage familien med til Danmark. Det spanske teknik-konsortium FTC jubler over det nye tilbud.

Når kystlinjen rykker sydpå på Lolland følger Strandbeskyttelseslinjen ikke automatisk med.

Når kystlinjen rykker sydpå på Lolland følger Strandbeskyttelseslinjen ikke automatisk med. Illustration: Effekt/Lolland Kommune

Politisk pres for hurtig revision af strandbeskyttelseslinjen ved Rødbyhavn

Opgravet materiale fra tunnelrenden bruges til landindvinding på Sydlolland, og det rykker kystlinjen. Men strandbeskyttelseslinjen ligger stadig fast. Det frustrerer folketingspolitiker. Kystdirektoratet er klar til at rykke på linjen – måske.

Grundvandsreserverne på Lolland rækker ikke også til en permanent betonelementfabrik i Rødbyhavn, så Lolland Kommune forudsætter, at der bruges teknisk vand på fabrikken i stedet for vandværksvand

Grundvandsreserverne på Lolland rækker ikke også til en permanent betonelementfabrik i Rødbyhavn, så Lolland Kommune forudsætter, at der bruges teknisk vand på fabrikken i stedet for vandværksvand. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Sund & Bælt vil undersøge alternativer til postevand til elementfabrikken

Grundvandsreserverne på Lolland pressede. Derfor forudsætter Lolland Kommune nu, at der bruges teknisk vand til produktionen, såfremt elementfabrikken, som ventet, skal fortsætte efter Femernprojektet.

FLC er i dag den største virksomhed i Lolland Kommune målt på antal ansatte. Kommunen regner med, at elementfabrikken vil kunne give op til 1.000 permanente jobs også efter tunnelen står færdig.

FLC er i dag den største virksomhed i Lolland Kommune målt på antal ansatte. Kommunen regner med, at elementfabrikken vil kunne give op til 1.000 permanente jobs også efter tunnelen står færdig. Foto: Femern A/S.

Femernprojektet forandrer Lolland

I 2029 kommer Lolland til at ligge i smørhullet midt mellem Hamburg og København. Men allerede nu har projektet gjort en enorm forskel. FLC er således den største virksomhed i Lolland Kommune målt på antal ansatte.

Lolland Kommune afholdt jobmesse for at hjælpe 45 virksomheder med at blive matchet med ledig arbejdskraft. Og det var de ledige, der havde den bedste forhandlingsposition.

Lolland Kommune afholdt jobmesse for at hjælpe 45 virksomheder med at blive matchet med ledig arbejdskraft. Og det var de ledige, der havde den bedste forhandlingsposition. Foto: Birgitta Andersen

Virksomheder skal være fleksible for at få arbejdskraft på Lolland

Femernprojektet vender op og ned på arbejdsmarkedet. I dag er det virksomhederne på Lolland, der skal gøre sig lækre for de ledige. Der er nemlig masser af jobs at vælge imellem, og der kommer flere til.