Deutsche Bahn har fremlagt sin plan for at få strækningen mellem Puttgarden og Lübeck klar til Femerntunnellens indvielse, der er planlagt til 2029. Og den plan er ambitiøs grænsende til det urealistiske.

Deutsche Bahn har fremlagt sin plan for at få strækningen mellem Puttgarden og Lübeck klar til Femerntunnellens indvielse, der er planlagt til 2029. Og den plan er ambitiøs grænsende til det urealistiske. Arkivfoto: Deutsche Bahn.

Her er Deutsche Bahns plan for baglandsforbindelsen

Deutsche Bahn har overfor Lübecker Nachrichten fremlagt planen for at få de 88 kilometer mellem Puttgarden og Lübeck færdig til 2029. Planen modtages med tilfredshed hos Femern Belt Development. Men specielt realistisk er den ikke.

Arbejdet på den tyske del af de vej- og jernbaneanlæg, der skal lede frem til Femern Bælt Tunnellen er allerede væsentligt forsinket i forhold den danske side. Nu melder Region Sjælland så ud, at de ikke tror på, at Femern Sund tunnellen bliver færdig til 2029.

Arbejdet på den tyske del af de vej- og jernbaneanlæg, der skal lede frem til Femern Bælt Tunnellen er allerede væsentligt forsinket i forhold den danske side. Nu melder Region Sjælland så ud, at de ikke tror på, at Femern Sund tunnellen bliver færdig til 2029. Foto: Femern A/S

Region Sjælland tror ikke på Femernsund tunnel i 2029

Region Sjælland melder sig nu blandt tvivlerne i forhold til om Deutsche Bahn bliver færdig med at bygge en ny Femernsundtunnel til aflastning af den 60 år gamle bro mellem Femern og det tyske fastland inden Femernforbindelsen indvies i 2029.

En planlagt ny sænketunnel under Femernsund risikerer at blive en sten i skoen for hele Femernprojektet.

En planlagt ny sænketunnel under Femernsund risikerer at blive en sten i skoen for hele Femernprojektet. Illustration: Rambøll

Analyse: Deutsche Bahn har en plan B for Femernsund – og det er faktisk ikke så godt

Det er usikkert, om den ny tunnel mellem Femern og det tyske fastland bliver færdig til 2029. Plan B er at renovere den 60 år gamle Femernsundbro. Men det er farligt at have en plan B, for den risikerer at blive til plan A.

Schleswig-Holsteins trafik- og erhvervsminister anbefaler ikke at satse på, at Femernsundtunnellen er klar til 2029.

Schleswig-Holsteins trafik- og erhvervsminister anbefaler ikke at satse på, at Femernsundtunnellen er klar til 2029. Foto: Bernt Hertz Jensen

Claus Ruhe Madsen: – Femernsundtunnel i 2029 virker meget ambitiøst

Schleswig-Holsteins trafik- og erhvervsminister, Claus Ruhe Madsen, presser på for at få baglandsarbejdet til Femernforbindelsen – herunder en ny tunnel under Femernsund – færdig til 2029. Men selvom det er muligt, holder han det ikke for sandsynligt.