DTU, RUC, Zealand Sjællands Erhvervsakademi, erhvervsskolerne i Region Sjælland samt WE BUILD DENMARK, Femern Belt Development og Erhvervshus Sjælland skal i fællesskab sørge for et kompetenceløft til mindst 100 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen i Region Sjælland.

DTU, RUC, Zealand Sjællands Erhvervsakademi, erhvervsskolerne i Region Sjælland samt WE BUILD DENMARK, Femern Belt Development og Erhvervshus Sjælland skal i fællesskab sørge for et kompetenceløft til mindst 100 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen i Region Sjælland.

Femern fyrtårn for grøn omstilling af megabyggeri

Femernprojektet skal gøre Region Sjælland verdensledende indenfor bæredygtigt megabyggeri. Erhvervsskolen CELF leder indsatsen, der har fået 31 millioner kroner til opkvalificering i bygge- og anlægsbranchen.

Procesoperatøruddannelsen er en af de erhvervsuddannelser, der er blevet udsultet siden 2015. Andreas Madsen (th) er procesoperatørelev hos FLC og under uddannelse på erhvervsskolen CELF.

Procesoperatøruddannelsen er en af de erhvervsuddannelser, der er blevet udsultet siden 2015. Andreas Madsen (th) er procesoperatørelev hos FLC og under uddannelse på erhvervsskolen CELF. Arkivfoto: Bernt Hertz Jensen.

Ny analyse: Politikerne forfordeler tekniske erhvervsuddannelser

SOSU-uddannelserne er gået fri af nedskæringer og besparelser. Erhvervsskolerne har derimod mistet over 1,5 mia. kr. siden 2015. Erhvervsskolerne mangler akut 2,5 milliarder kroner, viser ny analyse fra SMVdanmark.

Tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen (S) er lærlingeambassadør for Femernprojektet. Her er han sammen med procesoperatørlærlingen Andreas Madsen, der tidligere i år vandt DM i Skills. Men den nuværende statsminister og resten af regeringen har ikke tilgodeset erhvervsuddannelserne i årets finanslov, og det skuffer 3F.

Tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen (S) er lærlingeambassadør for Femernprojektet. Her er han sammen med procesoperatørlærlingen Andreas Madsen, der tidligere i år vandt DM i Skills. Men den nuværende statsminister og resten af regeringen har ikke tilgodeset erhvervsuddannelserne i årets finanslov, og det skuffer 3F. Arkivfoto: Bernt Hertz Jensen.

3F savner erhvervsuddannelser på finansloven

Fagforbundet 3F er skuffet over finansloven for 2023, der ikke tilfører flere midler til de pressede erhvervsuddannelser. Der er brug for mere handling og mindre snak, siger forbundssekretæren.

Der bliver brug for struktører i hobetal, når først støbearbejdet med tunnelelementerne til Femerntunnelen for alvor kommer i gang senere i år. Men der er ikke mange, der vælger uddannelsen, og det kan blive et problem.

Der bliver brug for struktører i hobetal, når først støbearbejdet med tunnelelementerne til Femerntunnelen for alvor kommer i gang senere i år. Men der er ikke mange, der vælger uddannelsen, og det kan blive et problem. Arkivfoto: Bernt Hertz Jensen

Struktøruddannelse i frit fald

I januar i år startede bare 247 elever på erhvervsuddannelsen til struktør. Det er tilbagegang på over 35 procent i forhold til januar 2022. Det truer den grønne omstilling og de planlagte infrastrukturprojekter.