Cementfremstilling er en af verdens største CO2-syndere. Et nyt DTU forskningsprojekt skal nu undersøge en ny metode, der kan få energiforbruget og CO2-udledningen mærkbart ned.

Cementfremstilling er en af verdens største CO2-syndere. Et nyt DTU forskningsprojekt skal nu undersøge en ny metode, der kan få energiforbruget og CO2-udledningen mærkbart ned. Foto: Aalborg Portland.

2,9 millioner til forskning i lerbaseret cement

Danmarks Frie Forskningsfond har bevilget næsten 2,9 millioner til et forskningsprojekt, der skal udvikle teknologi til at forarbejde ler, så det kan erstatte kalk i cementproduktionen. Metoden vil kunne reducere den globale CO2-udledning betragteligt.

15 kandidatstuderende fra DTU var de første, der er på Residential College i Rødbyhavn.

15 kandidatstuderende fra DTU var de første, der er på Residential College i Rødbyhavn. Foto: Christina Tækker, DTU.

Robotter og droner hjælper med sikkerhed og logistik

15 kandidatstuderende rykkede, som de første fra DTU, ind i det nye Residential College, der fungerer som Videns – og Læringscenter for bæredygtigt byggeri. Sikkerhedsmæssige og logistiske udfordringerFormålet med kurset var at undersøge, hvordan man kan bruge robotter og droner til at hjælpe med de sikkerhedsmæssige og logistiske udfordringer, der kan være på en byggeplads. … Læs Mere