Tunnelbyen, FLC village, huser omkring 1.500, primært polske, tunnelarbejdere. Ifølge et universitetsspeciale er det et ikke-sted, der reducerer mennesker til arbejdere.

Tunnelbyen, FLC village, huser omkring 1.500, primært polske, tunnelarbejdere. Ifølge et universitetsspeciale er det et ikke-sted, der reducerer mennesker til arbejdere. Arkivfoto: Anders Knudsen

Tunnelbyen er et ikke-sted

De omkring 1.500, primært polske, tunnelarbejdere, der er indkvarteret i FLC Village, bor bag hegn på et kameraovervåget område. De kan ikke få besøg udefra, de kan ikke selv indrette sig, og de får en ny bolig, hver gang de har været hjemme. Det gør FLC Village til et ikke-sted, ifølge et nyt speciale fra Roskilde Universitet.

Det kan ende med en regning på op imod 80 milliarder Euro (596 milliarder kroner) at opgradere 9.000 kilometer tysk jernbane. Men pengene er den mindste udfordring for Deutsche Bahn.

Det kan ende med en regning på op imod 80 milliarder Euro (596 milliarder kroner) at opgradere 9.000 kilometer tysk jernbane. Men pengene er den mindste udfordring for Deutsche Bahn. Arkivfoto: Deutsche Bahn.

Analyse: Mange ubekendte i Deutsche Bahns milliard-ligning

9.000 kilometer tysk jernbane skal opgraderes på syv år. Det bliver dyrt, men pengene er det mindste problem. Medarbejdere, materialer og maskiner bliver derimod en udfordring. Bureaukrati og jura risikerer at afspore projektet.

Sagen om 28 russiske søfolks arbejde for FBC uden arbejdstilladelse kan nu komme for Højesteret.

Sagen om 28 russiske søfolks arbejde for FBC uden arbejdstilladelse kan nu komme for Højesteret. Arkivfoto: Anders Knudsen

Sag om russiske søfolk på Femern-arbejde klar til Højesteret

Procesbevillingsnævnet har givet tilladelse til, at Rigsadvokaten kan anke frifindelsen af 28 russiske søfolk, der var tiltalt for at overtræde udlændingeloven, da de arbejdede for FBC i 2020 og 2021, til Højesteret. Sagen har stor principiel betydning.

Femern Agency er et fremskudt jobcenter og Femernprojektets eget rekrutteringskontor. Det er en del af beskæftigelsesindsatsen i forbindelse med Femernprojektet. Femern Agency er et samarbejde mellem jobcentrene i Lolland og Guldborgsund Kommuner og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Femern Agency er et fremskudt jobcenter og Femernprojektets eget rekrutteringskontor. Det er en del af beskæftigelsesindsatsen i forbindelse med Femernprojektet. Femern Agency er et samarbejde mellem jobcentrene i Lolland og Guldborgsund Kommuner og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Arkivfoto: Femern Agency

Femern-jobfest på Lolland-Falster og Sydsjælland

De seneste tre år er der skabt 2.712 nye jobs i bygge- og anlægssektoren i de fem kommuner på Lolland-Falster og Sydsjælland. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering.

Der bliver brug for struktører i hobetal, når først støbearbejdet med tunnelelementerne til Femerntunnelen for alvor kommer i gang senere i år. Men der er ikke mange, der vælger uddannelsen, og det kan blive et problem.

Der bliver brug for struktører i hobetal, når først støbearbejdet med tunnelelementerne til Femerntunnelen for alvor kommer i gang senere i år. Men der er ikke mange, der vælger uddannelsen, og det kan blive et problem. Arkivfoto: Bernt Hertz Jensen

Struktøruddannelse i frit fald

I januar i år startede bare 247 elever på erhvervsuddannelsen til struktør. Det er tilbagegang på over 35 procent i forhold til januar 2022. Det truer den grønne omstilling og de planlagte infrastrukturprojekter.

Lolland Kommune afholdt jobmesse for at hjælpe 45 virksomheder med at blive matchet med ledig arbejdskraft. Og det var de ledige, der havde den bedste forhandlingsposition.

Lolland Kommune afholdt jobmesse for at hjælpe 45 virksomheder med at blive matchet med ledig arbejdskraft. Og det var de ledige, der havde den bedste forhandlingsposition. Foto: Birgitta Andersen

Virksomheder skal være fleksible for at få arbejdskraft på Lolland

Femernprojektet vender op og ned på arbejdsmarkedet. I dag er det virksomhederne på Lolland, der skal gøre sig lækre for de ledige. Der er nemlig masser af jobs at vælge imellem, og der kommer flere til.