Lolland Kommune afholdt jobmesse for at hjælpe 45 virksomheder med at blive matchet med ledig arbejdskraft. Og det var de ledige, der havde den bedste forhandlingsposition.

Lolland Kommune afholdt jobmesse for at hjælpe 45 virksomheder med at blive matchet med ledig arbejdskraft. Og det var de ledige, der havde den bedste forhandlingsposition. Foto: Birgitta Andersen

Virksomheder skal være fleksible for at få arbejdskraft på Lolland

Femernprojektet vender op og ned på arbejdsmarkedet. I dag er det virksomhederne på Lolland, der skal gøre sig lækre for de ledige. Der er nemlig masser af jobs at vælge imellem, og der kommer flere til.

I 2012 blev 94.000 optaget på en erhvervsuddannelse. Sidste år lød det tal på blot 64.000. Hos Dansk Erhverv mener man, at det blot viser behovet for handling og tiltag på området.

I 2012 blev 94.000 optaget på en erhvervsuddannelse. Sidste år lød det tal på blot 64.000. Hos Dansk Erhverv mener man, at det blot viser behovet for handling og tiltag på området. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Erhvervsuddannelserne bløder elever

I 2022 begyndte 64.000 elever på en erhvervsuddannelse. Det er det laveste antal i mere end ti år. Samtidig er det kun seks ud af ti elever, der starter på en erhvervsuddannelse, der gør uddannelsen færdig.