Tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen (S) er lærlingeambassadør for Femernprojektet. Her er han sammen med procesoperatørlærlingen Andreas Madsen, der tidligere i år vandt DM i Skills. Men den nuværende statsminister og resten af regeringen har ikke tilgodeset erhvervsuddannelserne i årets finanslov, og det skuffer 3F.

Tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen (S) er lærlingeambassadør for Femernprojektet. Her er han sammen med procesoperatørlærlingen Andreas Madsen, der tidligere i år vandt DM i Skills. Men den nuværende statsminister og resten af regeringen har ikke tilgodeset erhvervsuddannelserne i årets finanslov, og det skuffer 3F. Arkivfoto: Bernt Hertz Jensen.

3F savner erhvervsuddannelser på finansloven

Fagforbundet 3F er skuffet over finansloven for 2023, der ikke tilfører flere midler til de pressede erhvervsuddannelser. Der er brug for mere handling og mindre snak, siger forbundssekretæren.

Den danske regering vil bruge 1,3 milliarder kroner på at forbedre arbejdsmiljøet. Blandt andet skal Arbejdstilsynet have en fast bevilling på finansloven.

Den danske regering vil bruge 1,3 milliarder kroner på at forbedre arbejdsmiljøet. Blandt andet skal Arbejdstilsynet have en fast bevilling på finansloven. Arkivfoto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Højeste antal dødsulykker i ti år

2022 satte en kedelig trist rekord. Antallet af dødsulykker på arbejdspladser var det højeste i ti år. Byggeriet og transportsektoren er de farligste steder at arbejde. Flere penge skal nu sikre, at reglerne bliver overholdt.

3F formand Henning Overgaard var mandag på besøg i Fagforeningernes Hus ved Femernbyggepladsen i Rødbyhavn. Her præsenterede han 3F's nye 2030-plan.

3F formand Henning Overgaard var mandag på besøg i Fagforeningernes Hus ved Femernbyggepladsen i Rødbyhavn. Her præsenterede han 3F's nye 2030-plan. Foto: Anders Knudsen.

3F: Virksomheder skal betale for kontrol

De store danske og udenlandske virksomheder skal betale et bidrag på 15 øre per arbejdstime. Pengene skal bruges til at finansiere fagforeningernes kontrol med, at virksomhederne overholder danske overenskomster og regler, foreslår fagforeningen 3F.

3F Byggergruppen logo

Fagforeningen 3Fs byggegruppe håber på, at SICE-Cobra-konsortiet vil tage ved lære af FLC og overholde danske overenskomster.

Fagforening håber på ”FLC-model” fra SICE-Cobra

3Fs byggegruppe roser Femern A/S og navnlig FLC for at overholde danske overenskomster og tilbyde ordnede forhold for både danske og udenlandske ansatte. Fagforeningen håber derfor også, at SICE-Cobra konsortiet vil tage ved lære af den model, når de skal i gang med de tekniske installationer i tunnelen.