Dansk-Tysk Handelskammer får ny direktør

Andreas Wenzel tiltræder til foråret 2023 stillingen som ny administrerende direktør i Dansk-Tysk Handelskammer. Andreas Wenzel afløser Reiner Perau, der stopper efter næsten 15 år som CEO i Dansk-Tysk Handelskammer.

650 medlemmer
Dansk-Tysk Handelskammer er en del af det tyske AHK-netværk, der støtter tyske virksomheder, der vil handle i udlandet, og udenlandske virksomheder, der vil handle i Tyskland. Handelskammeret finansieres til dels af det tyske erhvervs- og klimabeskyttelsesministerium. Dansk-Tysk Handelskammer har 650 medlemmer fra både Danmark og Tyskland.

Erhvervsøkonom og MA
Andreas Wenzel kommer fra en stilling som administrerende direktør og bestyrelsesmedlem i Tysk Industri- og Handelskammer i Casablanca, Marokko. Han er uddannet erhvervsøkonom og MA i udviklingsstudier og geografi fra universitetet i Bayreuth. Andreas Wenzel medbringer mere end 15 års erfaring med topledelse i den private sektor samt senest seks år i Handelskammernetværket i Tyskland og udlandet.

Fra Casablanca til Kongens Nytorv
Nu skal Andreas Wenzel så vænne sig til en ny udsigt fra sit direktørkontor på Kongens Nytorv i København, og det ser han frem til:

– Jeg føler mig beæret og privilegeret over at være blevet udnævnt til administrerende direktør for Tysk-Dansk Handelskammer i København fra 1. april 2023. Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed for den tillid, bestyrelsen for kammeret under ledelse af Jens-Henrik Stilhoff Nicolaisen har vist mig. Jeg glæder mig til at navigere i nye farvande sammen med bestyrelsen og teamet i København, skriver Andreas Wenzel i et opslag på LinkedIn.

Indgående erfaring
– Andreas Wenzel er den helt rigtige kandidat til posten som ny CEO for Dansk-Tysk Handelskammer. Han er i besiddelse af et stærkt og omfattende politisk netværk i Berlin og Tyskland og medbringer indgående erfaring med at drive både en medlemsorganisation og en kommerciel rådgivningsforretning, som den Handelskammeret tilbyder sine kunder og medlemmer i dag, skriver Dansk-Tysk Handelskammer i en pressemeddelelse.